Menu

Anne-x houten bijgebouwen. Alles wat je wilt weten… 

Je woont goed, bent blij met je huis en ligging ervan. Maar, je mist iets…

Die extra ruimte, dat tuinkantoor, een modern houten bijgebouw, die poolhouse, een hobbykamer, een logeerkamer of gastenverblijf of zelfs een recreatiewoning. Of je droomt van je eigen yogastudio, een fitness of zwiftroom? Wellicht zoek je een oplossing voor een familielid of vriend, een zorgwoning? Of speel je met de gedachte je tuinhuis of de tuinberging wil combineren met een gedeelte met echt leefcomfort?

Je hebt al gegoogled en gesurft en komt veel mooie ontwerpen en designs tegen en vindt vergelijken moeilijk, wat zijn de voordelen, de isolatiewaarden, de kostprijs, etc.

Lees meer over Anne-x en waarom Anne-x je dé ultieme oplossing biedt!

Houten bijgebouw op maat

Anne-x biedt dé oplossing voor jouw bijgebouw in massief hout met een uniek bouwsysteem: Systimber.

Elke constructie wordt op maat ontworpen, volgens jouw wens, smaak en budget. We bouwen met massief houten balken in vurenhout die op een ingenieuze manier aan elkaar geschakeld worden zodat het gebouw lucht, geluid en waterdicht is. Zo kun je genieten van de natuurlijk isolerende eigenschappen van hout. De balken zijn 80mm dik, je verliest dus nauwelijks binnenoppervlakte, belangrijk, we weten immers dat vaak elke meter telt in een tuin.

Alle maten zijn mogelijk, van een tuinstudio van 9m² tot een volledig recreatiehuis. Het schrijnwerk, ramen en deuren in aluminium profielen geplaatst, dubbel glas. Wil je dakramen, schuiframen, houten deuren, draai-kip ramen, houten binnen en of buitendeuren – dit kan allemaal.

Fundering bijgebouw

Hoe gebeurt de fundering van je bijgebouw met Anne-x? Nog een voordeel, want de fundering kan op verschillende manieren. Je hebt een bestaande betonplaat – is deze in goede staat, dan kunnen we hierop werken. Je opteert liever voor een gepolijste betonvloer, of je wilt geen houten vloer maar tegels, dan helpen we u verder met een aannemer die een betonplaat legt.

Je hebt liever een bijgebouw op schroeffundering of schroefpalen, perfect, hier werken we vaak mee. De vloer wordt dan eveneens opgebouwd in dezelfde mooie massieve balken als de wanden. Het laat toe snel te werken, maakt de constructie circulair en vangt niveauverschillen makkelijk op.

Dak bijgebouw

Op een Anne-x bijgebouw kunnen er veel verschillende daken worden geplaatst, wederom volledig op maat en voor ieder wat wils. Een massief houten zadeldak, prachtig design en zo uniek. Maar eveneens een plat dak met EPDM en isolatie, een licht hellend dak, een groen dak of zonnepanelen op het dak van je bijgebouw? Dit kan allemaal. Afhankelijk van design en budget geven we graag het beste advies.

Isolatie bijgebouw

Omdat een Anne-x bijgebouw is opgebouwd door een ingenieus houtschakelsysteem van Systimber waarbij de massief houten balken zo aan elkaar geschakeld worden zodat alle voegen en knooppunten flexibel op elkaar aansluiten, zorgt dit voor een optimale thermische isolatie en akoestische isolatie. De ramen zijn aluminium profielen met dubbele beglazing. Weet ook dat constructies onder de 50m² niet EPB-plichtig zijn.

Verwarming bijgebouw

Je vraagt wel wellicht af hoe je best een massief houten bijgebouw zou verwarmen? Kies je voor het comfort van een zuinige airconditioner die koelt, verwarmt, bevochtigt, ontvochtigt en de lucht zuivert. Of kies je liever een gezellige houtkachel of pelletkachel? Dit kan allemaal, kortom om een Anne-x bijgebouw te verwarmen zijn er meerdere mogelijkheden, hierin adviseren we je graag.

Afwerking en inrichting bijgebouw

Hoe richt je een Anne-x bij gebouw best in? Wat met verlichting, elektriciteit, douche of WC. Welke meubels plaats ik waar? Bezoek alvast onze webshop en kies uit het ruime assortiment meubels, verlichting en andere decoritems van de merken WOOOD, BePureHome of SERAX. Laat je een Anne-x houten bijgebouw op maat uitwerken, dan helpt ons interieurteam je met advies, inspiratie en voorstellen door middels van renders.

Hoeveel kost een Anne-x houten bijgebouw?

Dit alles klinkt je als muziek in de oren, maar wat kost een Anne-x houten bijgebouw is mogelijk vanaf 25.000 excl. BTW, dit omvat de houten bouwkit, het buitenschrijnwerk, de opbouw door onze Anne-x vakmensen alsook de fundering op schroefpalen of een betonplaat. Technieken (sanitair en electricteit) zijn niet inbegrepen, echter we staan je graag van A tot Z  hierin bij en begeleiden en coördineren dit graag.

© ANNE-X. BRUSSELS. DESIGN. 2024. All Rights Reserved.